Pharmiva IPO får neutral rekommendation av analytiker

Pharmiva gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker har gjort en analys och ger erbjudandet en neutral rekommendation.

Pharmiva ska förbättra den vaginala hälsan och minska risken för komplikationer genom att erbjuda säkra och effektiva behandlingar utan antibiotika. Bolaget gör nu en noteringsemission på 35 miljoner kronor och noterar sig på First North den 31 mars. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på IPO:n och ger det 3 av 6 i betyg vilket ska tolkas som en neutral rekommendation.

”Marknaden för bakteriell vaginos är betydande och många patienter som behandlas med antibiotika idag får nya utbrott redan inom ett år. Behovet av en recept- och antibiotikafri produkt är stort. Att Vernivia redan är CE-märkt är ett plus. Å andra sidan är den stora utmaningen att få igång försäljningen. Ledning och styrelse verkar ha relevant erfarenhet från branschen. Sammantaget äger nyckelpersoner 12 procent av bolaget. Det inspirerar inte särskilt mycket. Givet en fulltecknad emission värderas Pharmiva till 114 miljoner kronor. Vi har ingen superstark åsikt om aktien och landar sammantaget i en neutral hållning”


Se även: IPO-intervju med vd för Pharmiva

Pharmiva AB

Pharmiva ska förbättra den vaginala hälsan och minska risken för komplikationer genom att erbjuda säkra och effektiva behandlingar utan antibiotika.