Noteringen av Opter får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

Opter, som erbjuder en mjukvara för transportplanering, gör en IPO på First North. Affärsvärlden ger i en analys en teckna-rekommendation.

Opter utvecklar och säljer en affärskritisk egenutvecklad standardmjukvara för transportplanering till transportbolag i Norden. Företaget gör nu en IPO bestående av 15,3 Mkr i nya aktier och 70,6 Mkr i befintliga aktierEn notering sker sedan på First North den 23 november. Hur ska då en investerare agera?

Cliens Kapitalförvaltning, Proventus AB, Adrigo Small & Midcap L/S, Cloud Capital AB, Johan Thorell via Gryningskust Holding AB, och MW Asset Management AB har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett totalt belopp om 65 Mkr.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till sina läsare.

”Opter framstår som ett välskött småbolag inom en nischmarknad. Tillväxthistoriken är solid och kundbasen diversifierad. Även efter utförsäljningen av aktierna i erbjudandet är insynsägandet högt. Det är positivt. Bolaget har en stark marknadsposition i både Sverige och Norge. Kan Opter nå samma framgångar i Danmark och Finland är uppsidan i aktien stor. Ökad konkurrens är ett hot och det finns en del andra resursstarka aktörer på marknaden. Det är en risk. Investerare som gillar lönsamma småbolag och accepterar risknivån och är bekväm med värderingmultiplarna kan överväga en post. På dessa premisser blir rådet teckna”

Se även: IPO-intervju med vd för Opter

Opter AB

Opter utvecklar och säljer en affärskritisk egenutvecklad standardmjukvara för transportplanering till transportbolag i Norden.