Nordic Paper noteras på börsen – Analytiker ger teckna-rekommendation

Nordic Paper noteras på Stockholmsbörsen den 22 oktober och inför det säljs aktier för omkring 2 miljarder kronor. Analytiker är positiva.

Nordic Paper noteras på Stockholmsbörsen den 22 oktober och inför det säljs aktier för omkring 2 miljarder kronor. Det är ingen nyemission utan det är den kinesiska ägaren Shanying som säljer aktier. Priset per aktie sätts inom det relativt breda intervallet 40-52 kr och teckning pågår t.o.m. 20 oktober.

Nordic Paper har fyra pappersbruk, där två av bruken har integrerad massatillverkning. Finns i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle i Sverige samt i norska Greåker. Hur ska då en investerare agera?

Dagens Industri – Teckna

Dagens Industri ger en teckna-rekommendation och lyfter fram att bolaget är verksamt inom intressanta och växande pappersnischer, har höga utdelningsambitioner och har haft en god lönsamhet de senaste åren. På den negativa sidan finns det uppenbara, risk för ett svagt 2020 p.g.a. covid-19, ett stort prisintervall på erbjudandet och ett beroende av råvarupriser och valutakurser. Di skriver också att om man räknar på ett pris i mitten av intervallet så är Nordic Paper lägre prissatt än Billerud och det finns dessutom besparingsmöjligheter.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger med viss tvekan en teckna-rekommendation.

”Vi lutar ändå åt att rabatten på nuvarande vinster räcker för att göra detta till en okej IPO att teckna. Säljaren känns angelägen vilket talar för att teckningskursen kan sättas attraktivt.”


Läs även:

Börsveckan avråder från Offentliga Hus-noteringen

Livsmedelsföretaget Lohilo Foods IPO får en teckna-rekommendation

Klimator får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Nordic Paper Holding AB

Nordic Paper har fyra pappersbruk, där två av bruken har integrerad massatillverkning. Finns i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle i Sverige samt i norska Greåker.