Nordea är en aktie med uppsida plus 8,4 procent i direktavkastning

Nordeas norska huvudkontor

Nordea är en nordisk bank med bas i Finland. Dagens industri delar ut en köprekommendation, ser uppsida i aktien plus 8,4 procent i direktavkastning.

Nordea är en nordisk bank med bas i Finland. Dagens industris analytiker Agnetha Jönsson delar nu ut en köprekommendation till aktien. Den låga värderingen bör normaliseras om banken fortsätter att leverera, vilket ger en riktkurs på 151 kronor på ett års sikt, dvs en uppsida på 19 procent. Till det kan sedan även läggas en direktavkastning på 8,4 procent.

”Sammantaget tror vi att 2024 blir ett bra år för Nordea där intäkterna ökar med 2,6 procent till drygt 12 miljarder euro, medan kostnaderna sjunker med 1 procent till 5,2 miljarder euro. Det ger en vinst per aktie på 1,46 euro, upp 6,7 procent jämfört med förra året.”

Aktien stängde på 128,50 kronor i fredags. Tänk på att Nordea numera är ett finskt bolag, vilket gör att aktien företrädesvis köps via en kapitalförsäkring så att man inte själv behöver ansöka om att få tillbaka källskatt.

Nordea Bank AB

Nordeas är en ledande Nordisk bank som erbjuder ett brett urval produkter, tjänster och lösningar inom bank, kapitalförvaltning och försäkring. Nordea har cirka 10 miljoner kunder, cirka 1 400 kontor och en ledande ställning inom Internettjänster med 5,2 miljoner e-kunder.