Läkemedel, gruva, städapp, ip-tv och analys mot notering

Fem företag som planerar för en notering är Medivir Läkemedel, Filo Mining Corp, TidyApp, Edgeware och Acosense. Det är en bred spridning på verksamheterna, från app till gruva.

Medivir Läkemedel – Det börsnoterade företaget Medivir har meddelat att de planerar att dela upp verksamheten i två självständiga bolag och göra en separat notering av den kommersiella läkemedelsportföljen.

Filo Mining Corp – Det börsnoterade företaget NGEx Resources, som ingår i Lundin-sfären, har meddelat att de knoppar av och särnoterar ett av sina gruvprojekt. Notering sker på TSX Venture Exchange i Kanada och på First North i Sverige.

TidyApp – En tjänst som kopplar samman städföretag/städpersonal med personer som vill ha städhjälp. Köpte i november Helplings svenska verksamhet efter att Rocket Internet bestämt att företaget skulle lämna Sverige. TidyApp planerar för en notering, men någon specifik tidsplan har ännu inte kommunicerats. Kuriosa är att själva bolagsskalet tidigare varit noterat på Aktietorget, då under namnet AdOperator, en verksamhet som dock sedan länge är nedlagd.

Edgeware – Bygger hård- och mjukvarusystem som levererar TV-innehåll över IP-nätverk. Det ryktas om en börsnotering efter sommaren.

Acosense – Vi har tidigare avslöjat att Acosense sannolikt ska notera sig och nu har vi fått planerna bekräftade. Siktet är inställt på Aktietorget under andra halvåret.

Läs om fler börsnoteringar

Edgeware AB

Edgeware bygger hård- och mjukvarusystem som levererar TV-innehåll över IP-nätverk.