Kopparbergs Bryggeri etablerar sig i den omtalade lokalen i Kungsträdgården

John Scott´s

Kopparbergs Bryggeri etablerar en John Scott´s-restaurang i den omtalade fastigheten i Kungsträdgården. En av de högsta hyresnivåerna i Sverige enligt uppgift.

Vad som ska hända med restauranglokalen i Kungsträdgården vid Hamngatan i Stockholm har varit en långkörare. Apple köpte marken för att bygga en flaggskeppsbutik i Stockholm på bästa adress, men fick sedan avslag på sina planer, vilket gjorde dem rejält sura. Till slut köptes fastigheten av Jakob Johansson, som höjde hyran så pass mycket att TGI inte kunde vara kvar.

Nu står det klart att Kopparbergs Bryggeri är den nya hyresgästen, i syfte att etablera ytterligare en av sina John Scott’s-restauranger.

”Det har varit ett väldigt stort intresse för fastigheten, både för restaurangverksamhet och från internationella bolag som i några fall velat använda lokalerna både som showroom och för sin verksamhet” säger Jakob Johansson till Fastighetsvärlden.

Enligt uppgifter till Fastighetsvärlden är hyresnivån en av de absolut högsta i Sverige för restaurang- och butikslokaler. Men det är också en plats med en enorm genomströmningar av personer på en mycket prestigefylld plats.

Kopparbergs Bryggeri AB

Kopparbergs Bryggeri utvecklar, tillverkar och marknadsför cider och öl, där tonvikten läggs på nischade produkter med god lönsamhet.