Köprekommendation till nynoterade Projektengagemang

Projektengagemang noterades på börsen för två månader sedan och handlas kring noteringskursen. Affärsvärlden rekommenderar köp av aktien.

Projektengagemang noterades på börsen för två månader sedan till en värdering på 1 196 Mkr. Bolagets verksamhet är att leverera kvalificerade konsulttjänster och lösningar inom arkitektur, byggnad, infrastruktur, industri och projektledning.

Inför noteringen erbjöds aktier till 47 kr styck och omkring den nivån har aktien handlats sedan noteringen, mestadels lite högre men även en krona lägre. Nu ger Affärsvärlden aktien en köprekommendation med en riktkurs på 60 kr.

Affärsvärlden lyfter fram att Projektengagemang är mer likt ett mini-ÅF än Semcon och Rejlers. Riskerna som lyfts fram är traditionella i form av olika konkurrens, dels vad gäller priser och dels vad gäller personal. Projektengagemang har även 5-10 % av sin verksamhet exponerad mot nybyggnation av bostäder. Affärsvärlden tror dock att detta kan hanteras med besparingar, samtidigt som den offentliga sektorn står för en stadigt växande andel som redan nu utgör 35 % av omsättningen.


Läs fler aktieanalyser

Projektengagemang Sweden AB

Projektengagemang levererar kvalificerade konsulttjänster och lösningar inom arkitektur, byggnad, infrastruktur, industri och projektledning.