Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 oktober 2017

Köp Duroc, Balder och ITAB, vänta med Troax

Köp Duroc, Balder och ITAB, vänta med Troax


Affärsvärlden rekommenderar i dagens tidning köp av Duroc, Balder och Itab. Troax-aktien får en vänta-rekommendation.


Köp Duroc

Industrikonglomeratet har utvecklats åt rätt håll, har en bra huvudägare med Peter Gyllenhammar, samt så kan det efter uppstädning mycket väl bli tal om avyttringar. Riktkurs 35 kr på ett års sikt.

Köp Balder

"Balders många affärer har resulterat i en samling hus som står och tickar på oväntat stabilt i den dagliga förvaltningen.". Driftnettot per aktie har vuxit med 19 per år och trenden har inte planat ut skriver AFV. Riktkurs 280 kr på ett års sikt.

Köp Itab

"Ett storförvärv pressar lönsamheten för butiksinredaren Itab. Men det är tillfälligt. Nya förvärv håller uppe tillväxten." skriver affärsvärlden och sätter riktkursen 81 kr, dvs där aktiekursen stod för ett halvår sedan.

Vänta med Troax

Ett bra bolag måste inte vara köpvärt, Affärsvärlden anser att man bör avvakta med Troax efter den stora kursuppgången.

"Troax har rusat på börsen. Nu är multiplarna väl uppskruvade eftersom aktiemarknaden helt har bortsett från det cykliska inslaget i verksamheten."


Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss