Kinnevik-aktien het bland utländska investerare

Utländska investerare har ökat sitt innehav i Kinnevik till 46 procent. Zalando och övriga online-innehav är drivande. Danske Bank ger aktien en köprekommendation.

Financial Times skrev nyligen att utländska fonder har köpt Kinnevik-aktier för 1,1 miljarder dollar under det senaste året. Tidningen baserar sin uträkning på att andelen aktier som ägs av utländska ägare uppgick till närmare 46 procent i slutet av juni, vilket är en uppgång från strax under 29 procent förra året.

En viktig faktor till det stora intresset för Kinnevik-aktien är företagets innehav i ehandelsföretaget Zalando. Enligt Financial Times förväntas Zalando ansöka om en börsnotering under nästa år.

Danske Bank inleder med köp-rekommendation

Danske Bank har inlett bevakning av Kinnevik och ger aktien en köprekommendation med en riktkurs på 250 kr, vilket kan jämföras med 214,90 kr som aktien handlas till i skrivande stund. Banken skriver att onlineportföljen har börjat prisas in i aktiekursen men att det finns uppsida kvar. Danske Bank anser det troligt att Zalando och Avito börsnoteras under 2014/2015, vilket banken anser skulle addera ytterligare 65 kr i värde per Kinnevik-aktie.

Läs även:

Kinneviks raketer fortsätter att expandera

Zalando driver Brandos till företagsrekonstruktion

 

Avito Holding AB

Avito erbjuder privatpersoner och företag möjlighet att köpa och sälja varor genom radannonser på internet, i likhet med Blocket i Sverige. Avito är en av de största e-handelssajterna i Ryssland.