King i pole position

Det svenska spelföretaget King noteras på New York Stock Exchange den 26 mars till en värdering på omkring 48 miljarder kronor.

Vilken berg och dalbana det har varit med spekulationerna kring spelföretaget Kings börsnotering. Nu är det dock nära. Den 26 mars är det planerat att företagets aktier ska börja handlas på New York Stock Exchange (NYSE). Inför noteringen bjuder företaget ut 15,5 miljoner nya aktier och befintliga ägare 6,7 miljoner aktier, till detta kommer en övertilldelningsoption på 3,33 miljoner aktier. Priset per aktie ska hamna i intervallet 21-24 USD. Detta ger företaget en värdering på omkring 7,6 miljarder dollar, dvs 48 miljarder kronor i runda slängar.

Det ska bli väldigt spännande att se hur marknaden tar emot företaget. Men oavsett aktiekursen på kort sikt så är det en imponerande resa företaget gjort. Grundat i spillrorna av it-kraschen av ett antal personer från det svenska webbföretaget Spray, till att bli ett av de hetaste spelföretagen på både Facebook, mobilen och surfplattan.

Läs fler artiklar om spelföretaget King

King Digital Entertainment Plc

King är ett ledande spelföretag inom olika former av webb-, sociala- och mobilspel. Företaget är från Sverige, men har sin juridiska hemvist i Irland. Även känt som Midasplayer och King.com.