Käppar i hjulet för Amastens börsnotering?

Fastighetsbolaget Amasten planerar en börsnotering via Morphic Technologies. Nu har dock Amasten stämts av en affärspartner. Drar Morphic i nödbromsten eller fortgår planerna?

[u][url=http://nyemissioner.se/nyheter/morphic_blir_fastighetsbolaget_amasten/110]Vi har tidigare skrivit om att fastighetsbolaget Amasten planerar att notera sig via ett omvänt förvärv av Morphic Technologies[/url][/u]. Nu har det dock uppstått problem som skulle kunna sätta käppar i hjulet.

Det är [u][url=http://nyemissioner.se/nyheter/realtid_paa_boersen/96]Realtid.se[/url][/u] som uppmärksammar att Fastighetsvärlden skriver om att Amasten har stämts vid Malmö Tingsrätt, av en säljare som vill häva ett fastighetsköp, som idag motsvarar en sjättedel av Amastens fastighetsbestånd.

När säljaren, Fågelkilen, sålde en fastighet till Amasten så skulle ett par ytterligare transaktioner göras enligt vissa villkor. Fågelkilen accepterades inte som ägare av en av långivarna till en av transaktionerna. Och Fågelkilen och Amasten har nu olika uppfattningar om vad det innebär för deras transaktion.

Det återstår att se vad som händer av de oenigheterna mellan Amasten och Fågelkilen. Nu på torsdag håller Morphic bolagsstämma för att besluta om affären med Amasten, och där får vi se om Morphic drar i nödbromsen på grund av Amastens trubbel eller om planerna löper vidare.

Neobo Fastigheter AB

Neobo är ett fastighetsbolag som långsiktigt förvaltar och förädlar bostadsfastigheter över hela Sverige. Neobo Fastigheter AB hette tidigare Amasten Fastighets AB. Amasten Fastighets AB hette tidigare Amasten Holding AB. Amasten Holding AB hette tidigare Morphic Technologies AB.