Intervju med Yubicos VD som verkligen går på djupet

Mattias Danielsson, VD för Yubico

Yubico är det framgångsrika it-säkerhetsföretaget som nu är värt över 20 miljarder kronor. Nu har podden Börsmagasinet gjort en lång intervju med VD Mattias Danielsson med frågor och svar som intresserar investerare.

Yubico är det framgångsrika it-säkerhetsföretaget som noterades förra hösten. Aktien har tagits emot väl och bolaget har idag ett börsvärde på över 20 miljarder kronor. Företaget grundades av Stina Ehrensvärd och hennes man Jakob. Om Jakob kom på tekniken så var det Stina som på ett magiskt framgångsrikt sätt satte bolaget på världskartan genom att lyckas nå ut med bolagets budskap, till allt från techeliten i Silicon Valley till USA:s president. Men efter att hon berättat bolagets historia tio tusen gånger så blev intervjuerna med henne från ett börsperspektiv något intetsägande, hon körde framgångsrikt över alla journalister och berättade den medryckande historien.

En av bolagets tidigaste medarbetare, Mattias Danielsson, tog förra året över VD-rollen och nu har podden Börsmagasinet gjort en lång intervju med honom. Intervjun går även in på detaljer och innehåller frågor som är intressanta för någon som vill förstå bolaget och affären.

”Mattias anslöt som Yubicos CFO år 2010 som anställd nummer fem, och har sedan dess varit COO under två år innan han tog över VD-rollen år 2023.

I avsnittet går vi igenom Mattias bakgrund, Yubicos tillväxtresa och dess produkter, cybersäkerhetsindustrin i allmänhet samt avslutningsvis de finansiella bitarna.”

Intervju med VD för Yubico

Yubico AB

Yubico är ett globalt cybersäkerhetsföretag som tillhandahåller avancerade autentiseringslösningar som förhindrar användandet av stulna digitala identiteter. Bolagets produktnamn är YubiKey. Yubico AB hette tidigare ACQ Bure AB.