Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 maj 2022

Husdjursmat, tiltrotatorer och ellastbilar har planer på att börsnotera

Husdjursmat, tiltrotatorer och ellastbilar har planer på att börsnotera


Tre företag som har planer på en börsnotering av sina aktier är Voff Premium Pet Food, Engcon och Volta Trucks.


Voff Premium Pet Food - Säljer under ett flertal varumärken husdjursmat. Nyligen skrev Affärsvärlden att företaget är i en säljprocess där både en försäljning utanför börsen och en börsnotering är alternativ.

Engcon - En global leverantör av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet och säkerhet. Österstunds-Posten skrev i för några dagar sedan att Engcon kan börsnoteras. Bolaget behöver inte ta in några pengar utan bolaget står inför ett generationsskifte. Processen inför en eventuell börsnotering Nasdaq Stockholm är igång. VD Krister Blomgren säger till Jämtlands Tidning att ägarna Stig Engström och Monica Engström började fundera på det hösten 2021 då dotterbolaget Mählers som tillverkar plogar lyftes ur koncernen.

Volta Trucks - Det svensk-brittiska företaget utvecklar och säljer ellastbilar. Bolagets första lastbil är gjord för att användas i städer. För några dagar sedan sade Volta Trucks styrelseordförande Carl-Magnus Norden att de siktar på en börsnotering under 2023 och att Stockholmsbörsen är en bra börs för denna typ av företag, utan att säga att det faktiskt är där man ska notera företaget. I mars gjorde företaget en nyemission på 230 miljoner euro. Det noterade investmentbolaget Byggmästare Anders J Ahlström Invest är delägare.

 

Läs även: Noteringen av My Beat får en neutral rekommendation av Affärsvärlden

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss