Hövding får teckna-rekommendation inför noteringen

Airbag-företaget Hövding gör en nyemission av aktier inför sin notering. Börsveckan har gjort analysen och rekommenderar till teckning.

Hövding är företaget som har ett lika udda namn som produkt. Hur namnet kom till har vi ingen aning om, men produkten är en krage med airbag som ersätter den traditionella cykelhjälmen. När cyklisten hamnar i ett läge som är farlig blir kragen till en airbag runt huvudet. Spontant låter detta som något för de allt fler personer som cyklar till jobbet. Någonting säger oss att den där airbagen skulle smälla av mest hela tiden om barn använder den. Vi överlåter den närmare analysen av produkten till dig som funderar på att investera.

Hövding gör just nu en nyemission på 60 miljoner kronor med sista teckningsdag den 9 juni och noteras sedan på First North den 16 juni. Hur ska en investerare göra?

Börsveckan – Teckna

Börsveckan rekommenderar i veckans utgåva att investerare tecknar sig för aktien inför noteringen. Man lyfter fram att verkshöjden är hög i produkten och att det kommersiella genombrottet kan vänta runt hörnet. Hövding är i ett intressant läge, men Börsveckan påpekar också att det är en riskfylld aktie.

Pingis Hadenius – Tecknar

Kanske inte en aktierekommendation av klassiskt snitt, men Pingis Hadenius skriver på sin blogg att hon tecknar sig för aktier i Hövdings erbjudande. Pingis Hadenius har varit redaktör för tidningar som Passion for business, Red Tee och olika ELLE-tidningar. Numera kollega till Isabella ”Blondinbella” Löwengrip i deras gemensamma företag Economista. Vi såg alla hur det gick när Löwengrip rekommenderade Lexington-emissionen, så kanske blir det en liknande effekt när kollegan Hadenius rekar Hövding.

Läs fler aktieanalyser

Hövding Sverige AB

Hövding utvecklar och säljer en airbagcykelhjälm som erbjuder världens bästa stötupptagningsförmåga. Airbagen skyddar även större delar av huvudet jämfört med traditionella cykelhjälmar.