GreenMercs IPO övertecknad, använder hela övertilldelningsoptionen

GreenMercs noteringserbjudande blev övertecknat och bolaget använder därför även hela övertilldelningsoptionen. Att det skulle gå så bra var allt annat än självklart.

GreenMercs IPO-erbjudande på 19,5 miljoner kronor blev övertecknat och bolaget använder därför även hela överteckningsoptionen på 2,9 miljoner kronor. Det får anses imponerande. Marknaden för IPO:s i småbolag är fortfarande inte bra och Affärsvärlden gav dessutom rådet att inte teckna GreenMercs noteringserbjudande. Bolaget har nu drygt 1000 aktieägare och börjar handlas den 13 juni.

”Det är riktigt glädjande att se att Erbjudandet blev övertecknat. Det är en tydlig signal på att många investerare ser potentialen i vår skalbara börsplattform samt för tillväxt och den position på marknaden vi har idag. Vi ser nu fram emot att påbörja resan som noterat bolag och ta nästa steg i GreenMercs tillväxtresa.” säger Arvid Börje Ramberg, VD på GreenMerc.

Jag talar för hela organisationen om att vi är stolta över att intresset för GreenMerc och vår listning lett till ett övertecknat erbjudande. Det är ett styrkebesked och vi är mycket tacksamma över investerarnas förtroende. Listningen kommer ge GreenMerc den finansiella styrka som möjliggör implementeringen av vår starka tillväxtplan. Jag vill även välkomna samtliga nytillträdda aktieägare samt tacka våra nuvarande aktieägare för förtroendet. Vi ser fram emot att ringa i klockan den 13 juni.” säger Kjell Bjurefeldt, Styrelseordförande på GreenMerc.

Marknaden för krypto har vaknat till liv

Marknaden för krypto kändes död med FTX-kraschen, men sedan dess har bitcoin och andra kryptovalutor skjutit i höjden, meme-coin-marknaden har åter blivit aktiv och stable coins som USDT fortsätter bara att bli populärare.

Igår kom även nyheten att den amerikanska nätmäklaren Robinhood köper den europeiska kryptobörsen Bitstamt för 200 miljoner USD. Även andra affärer rapporteras i sektorn.

Nu återstår att se om GreenMerc klarar att göra något lönsamt av marknaden.

GreenMerc AB

GreenMerc driver den svenska kryptobörsen Trijo som drivs på en egenutvecklad teknikplattform.