G5 Entertainment mitt i Ryssland-Ukraina-kriget

Den i Sverige noterade mobilspelsutvecklaren G5 Entertainment som ska flytta till Stockholmsbörsen har hamnat mitt i Ryssland-Ukraina-konflikten.

Det finns många företag i väst som kan vara oroliga över sin försäljning i Ryssland på grund av Rysslands krig i Ukraina. Men inget i Sverige noterat företag är så exponerat vad gäller företagets personal som G5 Entertainment, det Aktietorget-noterade mobilspelsföretaget som planerar att flytta till Stockholmsbörsen i år.

G5 Entertainment har majoriteten av sin personal i Ukraina, närmare bestämt i Charkiv, dvs där det redan skadats personer och där en av de rysslandsvänliga elitstyrkorna kommer ifrån. Det mesta tyder väl just nu på att kontoret snart kommer att ligga i Ryssland. Om vi bortser från alla övriga frågor och bara fokuserar på G5 Entertainment så är det avgörande om kriget blir som på Krim eller om det blir blodigt.

Det ska dock tilläggas att huvudkontoret ligger i Moskva, marknadsföring i USA, IP-rättigheter i EU-länder och försäljningen är global. Dvs hela företaget går inte upp i rök om kriget blir intensivare. Men vidare bra är det inte, varken för G5, personalen eller landet.

Läs även: Styrelseledamot köper aktier i börskandidat

G5 Entertainment AB

G5 Entertainment producerar högkvalitativa innovativa mobilspel åt världens ledande förlag och utvecklar lösningar för operatörer av trådlösa nätverk, innehållsleverantörer och mediaföretag.