Fyra noteringar innan sommaren och en uppskjuten

Fyra företag som ska notera sina aktier innan sommaren är Permascand, Ectin Research, Loyal Solutions och Acast. Trustly däremot får skjuta på sin.

Permascand – Utvecklar och säljer elektrokemiska lösningar och katalytiska beläggningar till industrin. Ett stort fokus är på vätgas. För en vecka sedan skrev Di att Permascand, enligt källor, ska notera sig på Nasdaq Stockholm innan sommaren. ABG Sundal Collier och Carnegie uppges vara rådgivare.

Ectin Research – Ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedelskandidaten MFA-370. MFA-370 har i prekliniska studier påvisat lovande potential i behandlingsterapi för metastaserad blåscancer och cancerformerna bröst-, kolorektal- och prostatacancer. I veckan meddelade Sedermera Fondkommission att Ectin Research ska göra en noteringsemission under maj-juni och sedan notera sig på Spotlight.

Loyal Solutions – Erbjuder plattformen LoyalTFacts som gör det möjligt för bolagets kunder att generera nya kompletterande intäktsströmmar som ökar och förbättrar kundlojalitet. Loyal Solutions fokuserar på flygbolag, fintech, hotell- och restaurang, köpcentrum och telekom. I veckan meddelade Sedermera Fondkommission att danska Loyal Solutions ska notera sig på First North i Stockholm under andra kvartalet 2021 och inför det göra en nyemission.

Acast – En källa har till Di Digital har bekräftat att podcast-företget ska noteras innan sommaren. Enligt källor till Di Digital är det ABG Sundal Collier som leder noteringsarbetet tillsammans med Barclays och Carnegie.

Stor börsnotering uppskjuten

Trustly – Prospektet för betalföretagets börsnotering skulle ha släppts den 20 april enligt Di, men bolaget fick tvärstoppa processen då FI har inlett ett ärende relaterat till en annan fråga. FI anser att Trustly ska ha en god kundkännedom om sina användare, medan Trustly har förlitat sig på att användarnas banker har den kollen. En kommentar från FI är att ärendet inte kommer att bli klart innan sommaren och sedan lite till. Dvs det ser ut som att Trustlys notering får vänta till efter sommaren.


Läs även:

8 intressanta noteringar i närtid och en som kommer senare i år

Börsveckans analytiker rekommenderar fyra aktier

Skilda åsikter om Hemnets börsnotering

Affärsvärlden ger en neutral rekommendation till Modelons IPO

Permascand Top Holding AB

Permascand utvecklar och säljer elektrokemiska lösningar och katalytiska beläggningar till industrin. Ett stort fokus är på vätgas.