Fyra köpvärda aktier är Pandox, Doro, Semcon och Indutrade

Affärsvärldens analytiker rekommenderar fyra aktier i dagens utgåva, nämligen Pandox, Doro, Semcon och Indutrade.

Pandox – Köp

Pandox får en köprekommendation med riktkursen 210 kr på ett års sikt. ”Europas största noterade plattform för hotellfastigheter har stor kontroll över sitt eget öde. Pandox är udda – och underskattat.”

Doro – Köp

Affärsvärlden skriver att Doro kortsiktigt möter en del motvind i bland annat Nordamerika, men att man ska lyfta blicken.

”Förändringens vindar blåser hos Doro som står inför en högintressant transformation. Väldigt lite ligger i kursen.”

Semcon – Köp

Affärsvärlden skriver att Semcon-aktien är aptitlig nästan oavsett vilket nyckeltal som beaktas. Riktkursen är 67 kr på ett års sikt, ”…vilket motsvarar ev/ebit 10,9 på 2018 års prognoser och drygt 25 procents rabatt jämfört med ÅF och Sweco.”

Indutrade – Köp

Affärsvärlden lyfter fram att Indutrade är börsens mest spretiga bolag, men gillar vad bolaget är och ger en köprekommendation.

”P/e-talet är nu uppe i 22, vilket kan tyckas dyrt. Men med en allt starkare industrikonjunktur i Europa är Indutrade utan tvekan i position för att kunna ­exploatera den. Det mesta talar för att bolagets aktiekurs står högre om ett år. Affärsvärlden höjer riktkursen till 267 kronor.”


Läs fler aktieanalyser

Pandox Holding AB

Pandox är en av de ledande aktörerna på den europeiska hotellmarknaden. Bolaget bedriver sin verksamhet inom tre områden; hotellfastigheter, hotelldrift och förvaltning.