Fyra aktuella noteringsemissioner och en företrädare

Inuheat, Sensidose, Arctic Blue Beverages och Skolon gör noteringsemissioner. Ekobot gör en företrädesemission.

Inuheat – Utvecklar och tillverkar värmesystem för integration i klädesplagg för krävande utomhusmiljöer. Företaget gör nu en noteringsemission på 36,4 Mkr och börjar sedan handlas på Spotlight. Sista dag att teckna är idag den 2 maj. Se även video där vd presenterar verksamheten.

Sensidose – Ett läkemedelsbolag som utvecklat ett system för individualiserad dosering av tabletter vid Parkinsons sjukdom. Gör en noteringsemission på 24,3 Mkr och noteras på Spotlight den 10 maj. Sista teckningsdag är den 3 maj.

Arctic Blue Beverages – Ett Nordiskt dryckesföretag vars mest kända produkter är den flerfaldigt prisbelönta Arctic Blue Gin, Arctic Blue Gin Navy Strength och världens första mjölkfria ginbaserade havrelikör, Arctic Blue Oat. Gör en noteringsemission på 28 Mkr och börjar handlas på First North den 12 maj. Sista teckningsdag är den 4 maj. Analyst Group har gjort en uppdragsanalys som ger aktien ett värde på 7,50 kr i ett Base-scenario.

Skolon – Har utvecklat en digital plattform för skolor och som samlar alla digitala edtechverktyg och läromedel från olika leverantörer på ett ställe. Gör en noteringsemission på 30 Mkr och noterar sig sedan på First North den 17 maj. Sista teckningsdag är den 6 maj. Affärsvärlden ger en neutral rekommendation.

Ekobot – Utvecklar och säljer autonoma jordbruksrobotar. Noterades på First North för ett drygt år sedan och gör nu en företrädesemission på 13,6 Mkr till 8 kr per aktie. Teckningsperioden inleds idag och stänger den 16 maj.


Läs även: Två IPO:s och en företrädesemission

Newlist AB

Newlist är ett noterat bolagsskal som ska göra ett omvänt förvärv att ett bolag som vill noteras. Newlist AB hette tidigare Ekobot AB.