Footway Group är tillbaka efter en framgångsrik rekonstruktion

Modernt e-handelslager hos Footway

E-handelsföretaget Footway Group är tillbaka efter en framgångsrik rekonstruktion. Företaget gör just nu en företrädesemission samtidigt som aktiekursen på börsen är pressad. Intervju med VD och CIO.

Footway Group hamnade i ekonomiska problem och har framgångsrikt genomgått en rekonstruktion. Företaget har gjort en riktad emission på 50 miljoner kronor och har fått finansiering på 30 miljoner kronor av en e-handelsfinansiär. Till det kommer en företrädesemission på 32 miljoner kronor som just nu genomförs. Företaget blickar åter framåt med självförtroende, men aktiemarknaden är ännu skeptiska, företrädesemissionen görs till 1,25 kronor per aktie samtidigt som aktien handlas till 1,20 kronor på börsen.

Någonting som är nytt inom Footway är att företaget har öppnat upp sin logistiklösning för externa e-handlare, vilket man kallar för Footway+.

Nedan är en intervju med VD Daniel Mühlbach och CIO Ludwig Holmer som ger en bra bild av verksamheten.

Intervju med VD för Footway Group

Footway Group AB

Footway är en stor svensk e-handelsbutik med dam-, herr- och barnskor för alla tillfällen. Footway jobbar för att vara Sveriges närmaste skobutik och sortimentet består av tusentals modeller från flera hundra välkända varumärken.