Företagen som är på väg till aktiemarknaden

Sex av företagen som är på väg till aktiemarknaden. Sanitec, Clavister, Scandic, ProstaLund, EQT och Tectona Capital. Deras planer för en börsnotering är alla i olika stadier.

Sanitec – Den finska tillverkaren av badrumskeramik där EQT IV äger 73 % planerar enligt Reuters en notering på Stockholmsbörsen under första halvåret 2014.

Clavister – IT-säkerhetsföretaget planerar enligt uppgift att lista sig under första kvartalet nästa år, där vi antar att det är First North som siktet är inställt på.

Scandic – Den stora och välkända hotellkedjan där EQT V äger 83 % är enligt Dagens Industri en het kandidat för Stockholmsbörsen under nästa år.

ProstaLund – Medicinteknikbolaget som varit med under lång tid har gjort en nystart och listar sig på Aktietorget den 24 oktober. Bland de större ägarna finns bland annat Bo Håkansson. Emissionen under september övertecknades med 400 %. De som fick tilldelning kan nog räkna med en fin kursuppgång.

EQT – Ska vi tro uppgiften på Affärsvärldens ryktessida Börsgolvet så sonderar Wallenbergarna intresset för en börsnotering. Det skulle helt klart bli en intressant händelse.

Tectona Capital – Tectona har gjort sig kända för att erbjuda investeringar i teak-odlingar i Panama. Till det har på senare år kommit fastigheter i samma land. Ny lagstiftning har gjort att de inte längre kan göra kapitalanskaffningar till dessa fonder i nuvarande struktur. Nu blir det i stället en nyemission i Tectona Capital med siktet inställt på en listning “runt 2015”.


Läs även: Diamanter, investeringar och fastigheter mot notering

EQT AB

EQT är ett riskkapitalbolag inom private equity-segmentet som investerar i ett brett spektrum av företag.