Fingerprint Cards-analyser med spretiga värderingar

Det börjar komma allt fler aktieanalyser på Fingerprint Cards, men det råder inte direkt någon konsensus kring nivå på riktkurs.

Vi skrev nyligen om att Handelsbanken och Arctic Securities kommit med nya analyser på Fingerprint Cards. Sedan dess har det kommit ytterligare två analyser och det känns minst sagt spretigt.

Redeye har gjort en rejäl analys på omkring 150 sidor (pdf), men i stället för en riktkurs så anger de ett spann för fair value, och det är på 225 – 1475 kr.

UBS har också inlett bevakning av Fingerprint Cards, vilket är intressant i sig självt att en internationell storbank tar upp bevakning. UBS har ett upp- och nedsidesscenario som ger aktievärderingar på 700 kr respektive 150 kr. Via en kassaflödesanalys kommer de sedan fram till riktkursen 375 kr.

Det är helt enkelt väldigt spretigt vad analytikerna anser att aktien är värd. Men å andra sidan är Fingerprint Cards ett företag som växer väldigt snabbt och då är det naturligt att åsikterna spretar. Det vore direkt skrämmande om alla hade ungefär samma riktkurs, för då kan man snarare misstänka att analytikerna mest tittar på varandras analyser i stället för att göra sin egen analys.

Läs fler aktieanalyser

Fingerprint Cards AB

Utvecklar elektroniska system, som genom analys och matchning av individers unika fingermönster, fastställer den personliga identiteten. Systemen utgörs av mikrochips med algoritmer, som utan hjälp av extern processorkraft, läser av, lagrar och jämför fingermönster.