Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

10 juni 2021

Diagonal Bio får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Diagonal Bio får neutral rekommendation av Affärsvärlden


Bioteknikföretaget Diagonal Bio gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker ger en neutral rekommendation till erbjudandet.


Diagonal Bio är ett bioteknikbolag som utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Nu gör företaget en noteringsemission på 40 Mkr till 10,50 kr per aktie och noterar sig på First North den 6 juli. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden ger erbjudandet 4 av 6 i betyg vilket ska tolkas som en neutral rekommendation. Analytikern ser en potential i bolaget om utvecklingen går som tänkt. Men noterar att bolaget är i en tidig fas, värderingen är något hög och ägarbilden kunde se något bättre.

"IPO-klimatet är något oförutsägbart men diagnostik tror Affärsvärlden är ett fält som drar till sig intresse. Chansen finns till en i alla fall kortsiktigt bra IPO och vi vill inte avråda från att teckna aktien men stannar i en fyra på vår tärning"

Läs även:

Acast IPO får en teckna-rekommendation av analytiker

Revolutionrace får teckna-rekommendation av analytiker

Här är börsnykomlingen Emplicure som tar innovativa läkemedel snabbare till godkännande

Aktuella noteringar under juni

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Cary Group

IPO-intervju med vd för Cary Group

Cary Group noterades idag på börsen. Intervju med vd Anders Jensen några timmar efter klockringningen. Cary Group reparerar och byter bilglas. Bolaget finns i Sverige, Storbritannien, Norge och Danmark. Bolaget använder ett antal olika namn, bland annat Ryds Bilglas.

Följ oss