Det uppmärksammade spelföretaget gör en nyemission

Det svenska spelföretaget Prey Studios blev nyligen känt över en natt när MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson investerade i företaget. Prey Studios håller emissionen öppen, vill börja bygga en bredare ägarkrets inför noteringen nästa år.

Det svenska spelföretaget Prey Studios har sedan starten för några år sedan arbetat med att ta fram MMA Manager, ett managerspel för mobiler och surfplattor inom den allt populärare kampsporten MMA. Företaget har länge hållit sig under radarn, men hamnade på förstasidorna för en månad sedan då det blev känt att den svenska MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson investerat i företaget. Den investeringen gjordes några veckor efter att han stått på scen framför världens tech- och investerarelit på Stockholm Tech Fest som Spotify-grundaren Daniel Ek årligen anordnar.

MMA-sporten har haft en snabb utveckling sedan UFC-turneringen grundades i början av 1990-talet. När det är MMA-gala i Stockholm så kommer det omkring 27 000 åskådare, och då är Sverige inte direkt centrum i MMA-världen. Det har gjorts MMA-spel, de mest kända är Electronic Arts UFC-spel, men sedan finns det relativt få seriösa alternativ trots sportens storlek.

Vi har tidigare rapporterat att Prey Studios siktar på en notering under nästa år och nu har vi snappat upp att emissionen som Alexander ”The Mauler” Gustafsson deltagit i fortfarande är öppen, då företaget förutom ett fåtal större investerare även vill börja utöka sin ägarkrets inför nästa års notering. Några dokument kommer dock inte att publiceras publikt, utan de som är intresserade får kontakta bolaget.

P Studios AB

Prey Studios är en spelutvecklare som utvecklar simulation- och resursmanagerspel. Kampsporten MMA är, i alla fall inledningsvis, en central del av företaget.