Det heta företaget Mindmancer listas på First North

Mindmancer är det heta svenska företaget vars försäljning växer med 50 % per år. Nu tar det uppmärksammade företaget steget till First North under september.

Sommaruppehållet är snart över och det är dags för nya bolag att lista sig. Ett av företagen som står först i kön är också ett av de riktigt intressanta. Det är Mindmancer som i veckan släppte nyheten att de ska lista sig på First North under september

Mindmancer bygger sina tjänster på intelligent videobevakning. Ett tillväxtföretag som redan har betytande försäljning och under de senaste åren har fått mycket uppmärksamhet.

Mindmancer erbjuder likt många andra företag videobevakning. Det kan handla om byggarbetsplatser, skolor nattetid och andra stora områden. Skillnaden ligger i att Mindmancer har utvecklat en intelligent mjukvara som ger en signal när någon befinner sig där det inte ska finnas någon människa, samtidigt som antalet falsklarm pga skräp, vajande träd, djur etc minimeras.

Företagets omsättning var 18 Mkr under 2012 och den har ökat med 50 % per år de tre senaste åren. Och enligt David Giaina, som är chef för marknadsföring och affärsutveckling på Mindmancer, finns det inget som tyder på att tillväxten skulle bli lägre i år.

Irisity AB

Irisity utvecklar och erbjuder framtidens säkerhetslösningar inom intelligent videobevakning kopplat till certifierade larmcentraler. Irisity AB hette tidigare Mindmancer AB.