Den makalösa historien om Fingerprint Cards som podd-dokumentär

Fingerprint Cards - Girighetens tid är en podd-dokumentär i fyra delar om den makalösa historien om personerna, företaget och aktien.

“Det finns inget bolag på den svenska börsen som liknar Fingerprint Cards. Allt börjar när den svenska filmregissören Bo Löfberg ska betala sin nota i Cannes 1980. Ett flottigt finger blir fröet till en idé – ett identifieringssystem med hjälp av fingeravtryck. Det blir startskottet för Fingerprint Cards bergochdalbana till historia. 

Det här är berättelsen om insiderhandel, åtal, konspirationer och komplotter, korruption, maktmissbruk, miljonvinster och bottennapp. Det här är berättelsen om Fingerprint Cards.

Medverkande: Patricia Hedelius, kapitalförvaltare och författare till boken ”Girighetens tid: Berättelsen om Fingerprint”.”

“Fingerprint Cards – Girighetens tid” finns i Naudio Dox poddflöde. Här är en Spotify-spellista med de fyra avsnitten i prydlig ordning.

 
Lyssna även på:

Staffan Gestrelius – Qliktech – Innovationen som fick jättarna att skaka och företagen att fatta bättre beslut

Serieentreprenören Christer Fåhraeus

Fingerprint Cards AB

Utvecklar elektroniska system, som genom analys och matchning av individers unika fingermönster, fastställer den personliga identiteten. Systemen utgörs av mikrochips med algoritmer, som utan hjälp av extern processorkraft, läser av, lagrar och jämför fingermönster.