Den heta spelbranschen – Så intressanta är aktierna

Carl Armfelt, förvaltare på Swedbank Robur, går igenom varför spelbranschen är så intressant och ger även sin syn på aktierna för Paradox, THQ Nordic, Take-Two, Activision-Blizzard, EA, CD Projekt Red och Frontier Development.

Carl Armfelt, förvaltare på Swedbank Robur, gjorde stor succé hos EFN för ett år sedan då han gick igenom spelbranschen och i år fick han en hel sändning att prata om branschen och företagen i den. Han tar upp varför branschen är intressant och lyfter fram att den har en strukturell tillväxt, ny och betydligt bättre affärsmodell, från fysisk till digital distribution, skalbar affärsmodell och för Sveriges del så har vi blivit ett av de bästa länderna i världen på att utveckla och sälja.

Så intressanta är spelaktierna

Förutom att prata om branschen så går Arnfelt även igenom olika spelföretag och sätter betyg på hur intressanta aktierna är, från 1 till 10 där 10 är bäst.

Paradox Interactive: 7 (en stark sådan)
THQ Nordic: 6-7

Take-Two: 5
Activision-Blizzard: 2
EA: 2

CD Projekt Red: 5,5
Frontier Development: 8 (en stark sådan)

Observera att det är aktierna betygen avser, Armfelt lyfter bland annat fram att CD Projekt Red som bolag är en 9:a, men att aktien har utvecklats väldigt starkt och att det är något högre finansiell risk.

För er som inte hunnit gräva er ner i dataspelsaktier så kan tilläggas att Paradox och THQ Nordic är svenska företag. Take-Two, Activision-Blizzard och EA är amerikanska jättar. CD Projekt Red är noterat i Polen och Frontier Development är noterat på AIM-listan i London.

Se även det mycket uppmärksammade klippet från mitten av maj förra året då Carl Arnfelt pratade om Starbreeze.

Embracer Group AB

Embracer Group är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. De fem operativa koncernerna är THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest och Saber Interactive. Embracer Group AB hette tidigare THQ Nordic AB. THQ Nordic hette tidigare Nordic Games.