Dagens industri ser en uppsida på 30 procent i Elanders

Elanders lösning

Elanders får en köprekommendation av Dagens industri som ser en uppsida på 30 procent i bolaget som har en direktavkastning på omkring 4 procent.

Dagens industri har gjort en analys av Elanders som mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk, där man ser en uppsida på 30 procent på ett års sikt. Analytikern skriver att bolaget har ett starkt kassaflöde och är en utdelningsmaskin, där direktavkastningen i dagsläget är kring 4 procent. Investerarnas oro över att bolaget gjort förhastade förvärv är överdriven och tidningen tror att de kommer att byta åsikt under året.

”Den höga belåningen kommer ge en bra skjuts till vinst per aktie när skulden betas av och räntorna förr eller senare sjunker vilket ger en betydligt högre potential på sikt.”

Skulle en företrädesemission trots allt behövas, vilket tidningen inte tror, så är det inget problem. Bolaget har en stark ägarlista som kommer att ställa upp.

Analytikern Mikael Olsson kommenterar sin analys på Elanders

Elanders AB

Elanders erbjuder globala integrerade lösningar inom supply chain management, print & packaging och e-commerce. Koncernen kan ta ett helhetsansvar för komplexa och globala leverans­åtaganden som omfattar bland annat inköp, lager, konfigurering, produktion och distribution. I erbjudandet ingår även hantering av beställningslösningar, betalningsflöden och efter­marknadstjänster för kundernas räkning.