Cloetta har en låg värdering och en aktie med fin direktavkastning

Malaco och Gott & Blandat ingår i Cloetta

Martin Björsell, analytiker på Nordea, ger sin syn på choklad- och godisföretaget Cloettas utveckling. Ser inget som kan få aktien att lyfta på kort sikt, men på sikt finns det potential.

Martin Björsell, analytiker på Nordea, ger sin syn på choklad- och godisföretaget Cloettas utveckling med tanke på det rekordhöga kakaopriset, samt ett sockerpris som också är högt. Cloetta har kunnat höja sina priser då man kunnat motivera det med de stigande råvarupriserna, men det kommer att bli svårare och svårare.

Cloetta är ett intressant bolag, då det dels är relativt konjunktur-okänsligt. Vi köper godis och konfektyr ungefär lika mycket oavsett hur konjunkturen ser ut, berättar Björsell.

Björsell tar upp att Cloetta är lågt värderat och att aktien ger en fin direktavkastning. Nordea är försiktiga med aktien i det korta perspektivet då man inte ser vilka triggers som skulle kunna få aktien att gå upp, men på längre sikt ser man att det finns potential i aktien.

Martin Björsell, analytiker på Nordea, ger sin syn på choklad- och godisföretaget Cloetta.

Cloetta AB

Cloetta är en godistillverkare, med välkända varumärken så som Kexchoklad, Center, Plopp och Polly. Fazer Konfektyr Service AB hette tidigare Cloetta Fazer AB.