Cinclus Pharmas IPO får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

Cinclus Pharma utvecklar läkemedel

Cinclus Pharma, som utvecklar ett läkemedel mot gastroesofagal refluxsjukdom (GERD), gör en IPO på Nasdaq Stockholm. Vad analytikerna ger för rekommendation.

Cinclus Pharma, som utvecklar ett läkemedel mot gastroesofagal refluxsjukdom (GERD), gör just nu en IPO på upp till 924,6 miljoner kronor till 42 kronor per aktie. Teckningsperioden pågår till och med den 18 juni aktierna noteras sedan på Nasdaq Stockholm den 20 juni. Hur ska då en investerare agera?

Trill Impact Ventures Pharma 1 AB, Fjärde AP-fonden, Linc AB, ett antal investerare som är aktieägare i Regulus Pharma Fas I AB, Eir Ventures I AB och Irrus Investments Nominee Ltd är cornerstone-investerare och har åtagit sig att teckna aktier för ett totalt belopp om omkring 181 miljoner kronor. Ytterligare befintliga aktieägare och nya investerare har åtagit sig att teckna aktier i erbjudandet uppgående till totalt cirka 114 miljoner kronor, dock utan garanterad tilldelning. Vidare kommer lån på 138,1 miljoner kronor att kvittas mot aktier.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärldens analytiker ger IPO-erbjudandet 5 av 6 i betyg vilket innebär en teckna-rekommendation.

”Investerare som inte räds nivån kan överväga att teckna en post. Det ryktas om att intresset hitintills varit stort och att emissionen blev övertecknad redan första dagen. Om det räcker för att aktien också ska få en bra handelsstart återstår att se”

Dagens industri – Teckna inte

Dagens industri tycker att riskerna är för höga i Cinclus Pharma. Dels är det hög riskt rent allmänt att ta sig igenom en fas 3-studie. I fjol godkändes även en konkurrent, Voquezna, i USA som också är en kaliumkompetetiv syrablockerare. Cinclus lyfter fram att man är nästa generation, men det höjer ändå ribban för att ta marknad. Avslutningsvis räcker inte kapitalet för att ta läkemedlet till lansering.

Den riskvillige kan chansa att budet på Calliditas har ökat riskaptiten och köra en teckna-sälj, dvs att teckna erbjudandet, hoppas på en initial uppgång och så sälja. För den långsiktige däremot ”…är det högst tveksamt om potentialen är tillräckligt stor för att motivera den höga risken.”

Ayacint Finans – Teckna

Ayacint Finans ger en teckna-rekommendation till Cinclus Pharmas IPO, det är många saker som är bra med företag och erbjudande, samt så är marknadssentimentet även bra. Men tänk på att risken är hög i ett olönsamt utvecklingsbolag.

Ayacint Finans analyserar Cinclus Pharma.

Bolaget presenterar sin verksamhet

Christer Ahlberg, VD för Cinclus Pharma, presenterar verksamheten. Från slutet av maj.

Cinclus Pharma Holding AB

Cinclus Pharma är ett bioteknikföretag som utvecklar läkemedel mot gastroesofagal refluxsjukdom (GERD).