Candykings vinstvarning försenar börsnotering

En oväntad vinstvarning från Candyking förlänger teckningstiden till den 13 december och börsnoteringen till den 16 december. Hur en investerare ska se på saken.

Godisföretaget Candyking skulle ha börsnoterat sig imorgon men skjuter nu på första handelsdagen till måndag nästa vecka. Teckningstiden för nyemissionen förlängs även till den 13 december, vilket ger de som tecknat sig tidigare möjligheten att dra tillbaka sin anmälan om de så önskar.

Bakgrunden är främst två bränder hos underleverantörer som påverkar företagets resultat mer än väntat. Man kan fråga sig vilken förklaring som är sämst, att företaget inte kunde förutse konsekvensen av något som hände för två månader sedan, alternativt att företaget visste men undanhöll informationen i prospektet?

Johan Widmark går igenom vad som hänt och anser att det ändå inte har vidare stor påverkan på siffrorna i stort, men att det ändå är något av en prestigeförlust för ledningen.

”Vinstvarningen ingen katastrof”

Läs även: Johan Widmark om Sanitec och Candyking

Candyking Holding AB

Säljer lösgodis via egna hyllor i butiker. Till skillnad från andra konfektyrföretag så säljer Candyking godis från andra tillverkare. Använder varumärket Karamellkungen i Sverige.