Bra aktier för olja i Afrika och Kurdistan samt shale gas

Olja i Afrika och den allt intressantare regionen Kurdistan. För att inte tala om shale gas-revolutionen. VSA Capital ger förslag på bra aktier för respektive kategori.

Det händer många intressanta saker på olja- och gasmarknaden i takt med att nya tillgångar upptäcks och områden utvecklas. Malcolm Graham-Wood från VSA Capital går här igenom tre intressanta områden och vilka aktier som är bra för respektive.

Han inleder med att titta på [u][url=http://nyemissioner.se/nyhet/africa_oil_och_den_afrikanska_oljan/70]olja i Afrika[/url][/u] och lyfter fram företagen [b]Ophic[/b] (LON:OPHR) och [b]Afren[/b] (LON:AFR), där det senare även är verksamt i Kurdistan.

Kurdistan är ett mycket spännande område där flera av världens oljegiganter det senaste året har eller har beslutat att etablerat sig och följa de mindre bolagen som var tidigare ute i regionen. Här tar han först upp [b]Gulf Keystone[/b] (LON:GKP) och sedan [b]Genel[/b] (LON:GENL) som leder arbetet med att exportera till Turkiet.

Sedan kommer han in på shale gas, eller skiffergas som det heter på svenska, dvs den form av naturgas som har lett till en energirevolution i USA. Det är många som vill investera i shale gas-företag i Europa, men det finns väldigt få aktier att välja på. Här lyfter han framför allt fram [b]IGas[/b] (LON:IGAS), nämner [b]Dart[/b] (ASX:DTE) och det närliggande lilla företaget [b]Alkane Energy[/b] (LON:ALK).

[youtube]J6CdeYwQLOU[/youtube]