Börsveckan rekommenderar investerare att inte delta i Briox företrädesemission

Briox gör en företrädesemission. Tidningen Börsveckan har gjort en analys av företaget och rekommenderar att investerare säljer aktien.

Briox har sitt ursprung i Fortnox och försöker upprepa Fortnox framgång utanför Sverige. Efter satsningar i olika länder så är fokus nu Baltikum. Bolaget har haft det tufft och nu gör man ytterligare en företrädesemission, denna gång till 3,02 kronor per aktie. Det som är annorlunda med prissättningen på emissionen är att emissionskursen sattes högre än börskursen, vilket rimligtvis gör att ingen vill teckna, förutom några större investerare som säkerställt 90 procent av emissionen.

Tidningen Börsveckan har nu publicerat en analys på Briox och den mynnar ut i att man ska sälja aktien, vilket således innebär att man inte ska teckna sig i företrädesemissionen. Bolaget växer visserligen, dock från låga nivåer, och framför allt så visar sig inte försäljningen på sista raden som lyser kraftigt rött. Om vinsten inte lyfter finns det risk för ytterligare en nyemission skriver Börsveckan.

Briox AB

Briox utvecklar och säljer internetbaserade affärssystem till små och medelstora företag och till redovisning-och revisionsbyråer i Europa. Programutbudet, som omfattar bland annat redovisning, administration, säljstöd och tidredovisning, är en fullskalig molnlösning och nås från vilken internetbaserad dator eller enhet som helst. Briox AB hette tidigare FINT AB. FINT AB hette tidigare Fortnox International AB.