Börsveckan har analyserat tre nyligen genomförda IPO:s

Tidningen Börsveckan har gjort analyser på tre företag som noterats den senaste tiden. Cinclus Pharma får en köprekommendation efter kursfallet.

Cinclus Pharma – Köp

Börsveckan har gjort en analys av det nyligen noterade bolaget Cinclus Pharma. Åsikterna vid IPO gick isär, Affärsvärlden gav en teckna-rekommendation och Dagens industri avrådde. Erbjudandet blev fulltecknat första dagen. Men sedan föll aktien över 28 procent och i onsdags ställde vi oss frågan om det är köpläge. Aktien stängde veckan på 31 kronor, att jämföra med IPO-kursen på 42 kronor. Börsveckan ger nu en köprekommendation.

Prisma Properties – Avvakta

Prisma Properties gjorde nyligen en IPO till 27,50 kronor per aktie. Affärsvärlden gav rådet att avstå. Aktien stängde veckan på 27,10 kronor. Nu har Börsveckan gjort en analys och den mynnar ut i en avvakta-rekommendation.

Flerie – Avvakta

Flerie noterade sig nyligen i en trestegsraket via ett omvänt förvärv. I början på månaden publicerade Affärsvärlden en köprekommendation för aktien och sedan dess har aktien gått ner något. Nu har Börsveckan gjort en analys som mynnar ut i en avvakta-rekommendation.

Cinclus Pharma Holding AB

Cinclus Pharma är ett bioteknikföretag som utvecklar läkemedel mot gastroesofagal refluxsjukdom (GERD).