BlackPearl Resources från First North till Nasdaq OMX Stockholm

Handeln i BlackPearl Resources aktie flyttar från First North-listan till den riktiga Nasdaq OMX Stockholm-börsen. Första handelsdag på börsen blir den 6 november.

[u][url=http://nyemissioner.se/nyheter/shelton_petroleum_fraan_ngm_till_nasdaq_omx_stockholm/101]Igår skrev vi om att Shelton Petroleum flyttar från NGM Equity-börsen till Nasdaq OMX Stockholmbörsen[/url][/u]. Idag meddelade BlackPearl Resources att handeln i deras aktier flyttar från First North-listan till [u][url=http://nyemissioner.se/foretag/planerad-notering/blackpearl_resources_inc/914]Nasdaq OMX Stockholm-börsen[/url][/u]. Första handelsdag på börsen för BlackPearl blir den 6 november.

[b]BlackPearl Resources[/b], som ingår i Lundin-sfären, är ett oljebolag med specialisering mot tung olja i västra Kanada. Företagets huvudnotering är på Toronto-börsen.

Det är lika enkelt att handla aktierna på First North som på Nasdaq OMX Stockholm, men en notering på en riktig börs gör att fler aktörer kan handla aktien, då en del aktörer enligt sina regler endast får handla aktier som är noterade på riktiga börser. Vilket även kan göra att likviditeten i aktien blir högre.

BlackPearl Resources Inc

BlackPearl Resources är ett oljebolag med specialisering mot tung olja i västra Kanada. Företaget har sitt huvudkontor i Calgary. Företaget hette tidigare Pearl Exploration.