Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

16 april 2018

Betting, järnmalm, internetsystem och miljöbränslen mot notering

Betting, järnmalm, internetsystem och miljöbränslen mot notering


Fyra företag som planerar att notera sina aktier är Gaming Innovation Group, Nordic Iron Ore, Divio och Eco-Oil Miljöbränslen.


Gaming Innovation Group - Verksamt på bettingmarknaden och erbjuder där produkter och tjänster både till konsument och företag. Populärt bolag som är noterat på Oslobörsen. I förra veckan skrev Affärsvärlden på sin ryktessida att Gaming Innovation Group förbereder en listning på Stockholmsbörsen och att de anställt den IR som tog Kambi till Stockholmsbörsen (någon dag senare bekräftades IR-anställningen). Innan en notering ska man hålla en kapitalmarknadsdag och en roadshow för svenska investerare.

Nordic Iron Ore - Fokuserar på järnmalm i Sverige. Företagets huvudsakliga tillgångar är Blötberget och Håksberg nära Ludvika. Skulle ha noterat sig på First North den 16 februari 2012, men planerna ställdes in bara någon timme innan handeln skulle starta om vi minns rätt. Verksamheten har dock fortsatt och nu ska en notering bli av under innevarande kvartal och inför det ska en nyemission göras

Divio - Erbjuder tjänster och verktyg för Django och django-CMS som låter byråer, utvecklare och organisationer bygga kvalitativ närvaro på webben. Vi har tidigare skrivit att företaget ska notera sig på First North. I veckan sade Adam Kostyál, head of EMEA listings på Nasdaq, i en intervju på CNN Switzerland, att Divio ska notera sig hos dem.

Eco-Oil Miljöbränslen - Har en unik patenterad processanläggning för att producera hållbart syntetiskt bränsle baserat på energigrödor. Eco-Oils produkter kan levereras som låginblandad tillsats eller fristående bränsle. Vi har tidigare skrivit att företaget planerade för en notering på NGM Nordic-MTF under första kvartalet, men sedan blev det tyst. I slutet på mars uppmärksammades dock bolaget av forskning.se och denna vecka var bolaget nere i Stuttgart tillsammans med NGM på ett investerarevent som NGMs ägare Börse Stuttgart anordnade.


Läs även: Fyra företag som ska notera sig längre fram

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Ziccum inför notering

Ziccum inför notering

Intervju med Fredrik Sjövall och Göran Conradson på Ziccum, ett företag som står inför en notering av sina aktier på Spotlight. Ziccum utvecklar och kommersialiserar det patenterade och unika instrumentet för spraytorkning, LaminarPace. LaminarPace är ett innovativt och patenterat, CE-märkt instrument för torkning av små mängder läkemedelssubstanser med mycket låga förluster. Torr form är önskvärt i de allra flesta läkemedelsprojekten då det ökar stabiliteten, förlänger hållbarhet och förenklar vid logistik och transporter.

Följ oss