Betsson listar Angler Gaming på Aktietorget

Betsson, spel- och betting-företaget som är noterat på Stockholmsbörsen, planerar att dela ut dotterbolaget Angler Gaming till sina aktieägare och lista företaget på Aktietorget den 1 juli 2012.

Först och främst ska sägas att detta inte är någon stor utdelning. Betsson värderar Angler Gaming till 28 Mkr (0,66 kr per Betsson-aktie). Men det är ändå ett roligt drag av Betsson. Det handlar om teknikplattformar och kundbaser som ligger utanför Betssons strategiska kärnområden. Men i stället för att bara låta det tyna bort inom koncernen så sätter Betsson tillgångarna i ett eget bolag och delar ut det till aktieägarna. Det gör att verksamheten får stå på egna ben och fullt kan fokusera på att bygga upp något spännande.

Angler Gaming är ett maltesiskt bolag som äger ett spelbolag som har spellicens på Curaçao, vilket initialt kommer att bearbeta ett 30-tal länder i Sydamerika, Afrika, samt Europa, utifrån kundbaser som övertagits från Betsson.

För varje 1 aktie i Betsson kommer 1 aktie i Angler Gaming att erhållas, aktier som alltså enligt planen [u][url=http://www.nyemissioner.se/planerad-notering/angler_gaming_plc/996]listas på Aktietorget den 1 juli 2012[/url][/u].

[u][url=http://www.nyemissioner.se/images/uploaded/angler-gaming-aktietorget.pdf]Läs även Angler Gamings memorandum (pdf)[/url][/u] för en detaljerad beskrivning av företaget.

Angler Gaming plc

Anglers verksamhet består i att äga och förvalta bolag som erbjuder slutkunder spel över internet. Dotterbolaget Starfishs verksamhet inriktar sig främst på olika former av kasinospel. Spelen som erbjuds är dels baserade på egen mjukvara som förvärvats från Betssons dotterbolag, dels på mjukvara från externa spelleverantörer.