Både Affärsvärlden och Di är positiva till Logistea som just nu gör en företrädesemission

Fastighetsbolaget Logistea gör just nu en företrädesemission. Affärsvärlden säger att emissionen är intressant att titta närmare på och Dagens industri ger en köprekommendation till aktien.

Fastighetsbolaget Logistea gör en företrädesemission på 436 miljoner kronor till 6,25 kronor per aktie under den 28 augusti – 11 september. Affärsvärldens analytiker har intervjuat finansiella rådgivare som säger att emissionen är tidstypisk sett till ränte- och emissionsklimat. Man kommer fram till en rabatt på 30 procent och konstaterar en god uppbackning av storägarna vilket tillsammans gör att emissionen är värd att titta närmare på.

Dagens industris analytiker Richard Bråse gräver oftast fram företag som har problem. I torsdags gav han dock en köprekommendation till logistikfastighetsbolaget Logistea. Det är klippläge i aktien.

Ilija Batljan har nyligen tvingats sälja sina aktier och emissionen företaget gör har pressat aktien.

”Fastighetsinriktade Slättö är ny huvudägare, efter att riskkapitalbolaget i somras löste ut Ilija Batljan för 10,79 kronor per aktie. Nu finns det en chans att göra en bättre affär än vad Slättö gjorde.”

”Den som köper Logistea utan rätt att delta i nyemissionen gör det med en implicit yield på 7,5 procent. Det är väsentligt högre än andra fastighetsbolag med inriktning mot liknande segment.”

Aktien stängde på 8,68 kronor i fredags efter att den under dagen gått upp 5,72 procent.

Logistea AB

Logistea är ett fastighetsbolag med fokus på lager, logistik och lätt industri Logistea AB hette tidigare Odd Molly International AB.