Arctic Securities vill skapa ett finanscenter i Göteborg

Sedan starten 2007 har Arctic Securities vuxit till en betydande fristående investmentbank i Norden. Nu satsar de stort i Sverige och senast i Göteborg för att fylla det tomrum man identifierat i regionen.

Johan Ramfalk, Corporate Finance, sitter sedan i somras på bolagets nya kontor vid Platinan, ett stenkast från Centralstationen.

Arctic Securities är en fristående investmentbank med säte i Norge som vill fortsätta tillväxtresan i grannlandet. I Stockholm finns redan ett kontor med 50 anställda och västkusten står näst på tur.

Varför Göteborg?  

”Vi har identifierat Göteborg som den största regionen sett till tillväxt och antal företag efter storstadsregionerna i Norden. Vi vill finnas på plats, nära våra kunder. Då vi är specialiserade på förnybar energi, tech, fastigheter, sjöfart och offshore-industrin ser vi en enorm potential i Göteborgsregionen. Här finns otroligt mycket innovation med hela mobilitetsklustret på Hisingen och Lindholmen, hamnen och en techsektor med stor tillväxt. Vi hoppas även kunna attrahera kapital till staden och bli en del av näringslivet”, säger Johan Ramfalk.

Täcka ett behov i staden 

Han tror att de kommer kunna skapa arbetsmöjligheter som normalt sett försvinner från vår region till de nordiska storstäderna, exempelvis Stockholm. Rekryteringen av nya kollegor som ska göra Johan sällskap i Göteborg pågår för fullt.

”Vi hoppas kunna vara en attraktiv arbetsgivare, även för hemvändare som tidigare inte hittat relevanta arbeten inom finansbranschen i Göteborg. Nu har vi en fullservice-investmentbank för våra kunder med allt vad det innebär i staden”, menar Johan.

Själv har Johan bott i Göteborg i drygt 20 år men aldrig utgått härifrån. Med cirka 140 resdagar per år känner han att det är skönt att få landa hemma och att ha möjlighet att arbeta inom sitt expertisområde på plats. Nu är målet att skapa ett finanscenter och att fokusera på att rekrytera rätt kollegor, knyta nätverk, kontakter och lära känna stadens alla kluster.

Arctic Securities tre produktområden:

  • Equity capital markets (ECM) – Kapitalanskaffningar och börsintroduktioner
  • Mergers & aquisitions (M&A) – Köp och sälj av bolag där Arctic Securities fungerar som rådgivare.
  • Debt capital markets (DCM) – Rådgivare vid finansiering som exempelvis utställande av obligationer eller direktlån