Analytiker rekommenderar teckna för Engcons noteringsemission

Engcon noterar sig på Stockholmsbörsen. Både Affärsvärlden och Dagens Industri rekommenderar teckna för noteringserbjudandet.

Engcon är en global leverantör av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet och säkerhet. Nu genomförs ett noteringserbjudande på 2095 Mkr bestående av befintliga aktier och sedan noteras aktierna på Nasdaq Stockholm den 17 juni. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger rådet att teckna Engcons IPO.

”Engcon är ledande i en produktkategori med goda marginaler och fin tillväxt. Historiken är förtroendeingivande. I vårt huvudscenario blir avkastningspotentialen godkänd. Vi skulle inte utesluta att aktien får en ännu högre värdering än vi använt här. Rådet blir att teckna även om en konjunkturrisk spökar i bakgrunden”

Dagens Industri – Teckna

Di rekommenderar sina läsare att teckna Engon, både de som är kort- och långsiktiga.

“Det stora intresset för Engconaktier kan komma att lyfta aktien med 20-25 procent på noteringsdagen fredagen 17 juni. På sikt är också förutsättningarna utmärkta för att Engcon ska bli en intressant verkstadsaktie med tanke på hur liten del av den potentiella världsmarknaden som har bearbetats.”

Läs även:

Fyra framtida noteringar

Investor är en bra aktie att köpa

 

Engcon AB

Engcon är en global leverantör av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet och säkerhet.