Analytiker rekommenderar Mentice inför noteringen

Mentice står inför en notering på First North och inför detta bjuds aktier ut till försäljning. SvD Börsplus har tittat närmare på caset och ger en teckna-rekommendation.

Mentice är ett bolag som erbjuder högteknologiska lösningar för simulering till medicinsektorn med fokus på den snabbväxande marknaden för endovaskulära ingrepp. Bolaget noterar sig på First North den 18 juni och inför detta bjuds aktier för 438 Mkr ut till investerare, där större delen tecknas av institutioner. Sista teckningsdag är 13 juni och priset per aktie är 49 kr. Men hur ska då en investerare agera?

SvD Börsplus – Teckna

SvD Börsplus rekommenderar sina läsare att teckna. Man lyfter fram saker som stark tillväxt och höga bruttomarginaler, samt en intressant ägarlista.

”Vi tror att oddsen är ganska hyggliga på att aktien går bra den närmaste tiden efter noteringen. Investmentbolaget Bure blir en av de större ägarna och de har fin historik med investeringar i Vitrolife, Xvivo och Medcap. Även Core Ny teknik (Tin Fonder) är med i emissionen”

”Risken är såklart hög, men den riskvillige gör nog inget fel med att teckna lite aktier”

 

Läs även: Teckna John Mattson inför börsnoteringen – men uppsidan är begränsad

Mentice AB

Mentice är ett bolag som erbjuder högteknologiska lösningar för simulering till medicinsektorn med fokus på den snabbväxande marknaden för endovaskulära ingrepp.