Analytiker rekommenderar att investerare avstår Karnov Group inför börsnoteringen

Karnov Group noteras på Stockholmsbörsen den 11 april. Analytiker rekommenderar dock att investerare avstår från att teckna aktier inför detta.

Karnov Group är Skandinaviens största leverantör av juridiska informationstjänster inom juridik, skatt och revision. Koncernen har varumärken som Karnov, Norstedts Juridik, VJS, Notisum, Change Board Member och Forlaget Andersen.

Den 11 april noteras Karnov på Stockholmsbörsen och inför det gör bolaget en nyemission på 796 Mkr samt så erbjuder ägare aktier för 1 465 Mkr. Teckningstiden är t o m 9 april och priset per aktie är 43 kr. Hur ska då en investerare agera, vi sammanställer vad analytikerna säger.

Dagens Industri – Teckna inte

Dagens Industri skriver att intresset uppges vara stort och att enligt uppgifter så är erbjudandet redan fulltecknat. Men man ger ändå rådet att avstå från att teckna. Di har egentligen ingenting emot bolaget, Karnov har en hög marknadsandel och hög andel abonnemangsförsäljning. Problemet är bara att tillväxtutsikterna är begränsade för bolaget, vilket i kombination med en hög värdering gör att man bör avstå.

SvD Börsplus – Teckna inte

SvD Börsplus konstaterar att bolaget har en urstark position och fin lönsamhet. Men värderingen gör att man rekommenderar investerare att avstå.

”Räknar vi med en värdering kring nuvarande nivå och lyfter blicken ett par år, så finns en avkastningspotential på runt 20 procent på radarn. Troligen tar man ingen stor skada av att teckna Karnov men vi hade önskat att det gick att räkna hem aktien med lite mindre optimistiska antaganden för att ge grönt ljus”

Karnov Group AB

Karnov Group är Skandinaviens största leverantör av juridiska informationstjänster inom juridik, skatt och revision. Genom varumärken som Karnov, Norstedts Juridik, VJS, Notisum, Change Board Member och Forlaget Andersen, ger Karnov Group kunskap och insikter som gör det möjligt för mer än 40 000 användare att ta bättre beslut snabbare – varje dag.