Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

25 november 2014

Analytiker om NP3 Fastigheter inför börsnoteringen

Analytiker om NP3 Fastigheter inför börsnoteringen


Fastighetsbolaget NP3 står inför en börsnotering och gör en nyemission av aktier inför det. Detta är vad analytikerna säger om en investering.


Den 4 december noteras NP3 fastigheter på Stockholmsbörsen och inför det gör företaget en nyemission av aktier med sista teckningsdag den 2 december. Men hur ska då en investerare göra, teckna eller avstå? Nedan sammanställer vi vad analytikerna ger för råd.

Börsveckan: Teckna

"NP3 är en ganska ny skapelse som verkar i vad som många betraktar som ett högre risksegment, så den fina avkastningen kommer med en förhöjd risk jämfört med exempelvis Diös. En kurs runt 35 kronor är rimlig om inte bolaget drabbas av bakslag". Börsveckan prognostiserar att utdelningen givet bolagets policy, som gäller från 2015, kan bli 2,05 kronor per aktie, vilket skulle ge en direktavkastning på strax under 7 procent.

Börspodden: Avstå

Börspodden säger att NP3 inte är en aktie som de stora aktörerna kommer att köpa, utan att det nog mer blir av en spekulativ aktie likt Amasten. Man lyfter fram att NP3 är ett bolag som består av ett snabbt ihopplockat bestånd som inte behöver se lika roligt ut när marknaden blir sämre. Rekommendationen blir att avstå.

Vi har publicerat en video där NP3 Fastigheter presenterar sin verksamhet.

Läs även: Aktier i fastighetsbolag är köpvärda

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss