Affärsvärlden och Dagens industri ger köprekommendation till Kesko

Dagligvaruhandel från Kesko

Affärsvärlden och Dagens industri kom idag båda ut med en köprekommendation på finska Kesko, där det är dagligvaruhandeln som lockar mest.

Affärsvärlden och Dagens industri kom idag båda ut med en köprekommendation på finska Kesko som är verksamt inom dagligvaruhandeln, bygg- och teknikhandeln samt bilhandeln.

Dagens industri tycker det är läge att börja småköpa för den långsiktige, men tillägget att det kan vara skakigt ytterligare några kvartal.

”Aktien har utvecklats svagt de senaste åren och föll 5,4 procent när koncernen presenterade sin rapport för första kvartalet där omsättningen och resultatet minskade. Bolaget sänkte samtidigt guidningen för helårsresultatet till följd av svagare utsikter än väntat inom bygg. De dystra utsikterna för bygg och teknisk handel samt bilhandeln upprepades.”

Affärsvärlden hade helst bara köpt dagligvaruhandeln, men den låga prislappen gör att man kan se det som att man får övriga verksamheter på köpet.

”Inom Keskogruppen är det dagligvaruhandeln som vi tycker känns lockande. Givet att man får helheten så billigt kan vi dock leva med att man får de andra verksamheterna på köpet. Vi tycker att Kesko känns köpvärd vid den här nivån”, skriver Affärsvärlden.