Affärsvärlden har ljummen inställning till Pagero Groups noteringserbjudande

Pagero gör en IPO på 575 Mkr med efterföljande notering på First North. Affärsvärldens analytiker har en ljummen inställning till erbjudandet.

Pagero erbjuder ett affärsnätverk som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument samt för att säkerställa lokal regelefterlevnad. Företaget gör nu en IPO på 575 Mkr varav 500 Mkr är en nyemission och 75 Mkr befintliga aktier och aktierna noteras sedan på First North den 22 oktober. Hur ska då en investerare agera?

Fonder förvaltade av I&T Asset Management (Fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed A/S) och Swedbank Robur Fonder har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett totalt belopp om 230 Mkr.

Affärsvärlden – Teckna inte

Affärsvärlden ger rådet att inte teckna Pagero Group. Det är inga stora saker som analytikern är negativ till utan det handlar mest om att värderingen upplevs som något hög och att det då är bättre att vänta och se.

”Pagero är definitivt ett bolag som kan vara värt att äga. Det har lockande mjukvaruegenskaper och bra tillväxtutsikter. Det är inte direkt fel att teckna aktien för byrålådan och invänta en skördetid när de illröda förlustsiffrorna avtar om några år. Men vi avstår denna nyintroduktion. Vi är osäkra på om nuvarande tillväxttakt kan bära upp den höga värderingen, i alla fall kortsiktigt. Magkänslan är att det väntar bättre tillfällen att investera”


Läs även:

XP Chemistries producerar kapsaicin, den heta molekylen i chilifrukter, från skogsbaserade råvaror

Avstå från att teckna Netel rekommenderar Affärsvärlden

Solenergi växer kraftigt i Kina – Advanced Soltech genomför nyemission

SolidX får en teckna-rekommendation av Affärsvärldens analytiker

Pagero Group AB

Pagero erbjuder ett affärsnätverk som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument samt för att säkerställa lokal regelefterlevnad.