Affärsvärlden försiktigt positiva till Nordic Asia Investment Groups IPO

Nordic Asia Investment Group är ett investmentbolag med fokus på den digitala konsumenttillväxten i Kina. Affärsvärlden skriver i en analys att de är försiktigt positiva.

Nordic Asia Investment Group är ett investmentbolag med fokus på den digitala konsumenttillväxten i Kina. Företaget gör nu en noteringsemission på upp till 300 Mkr och noteras sedan på First North den 16 december. Hur ska då en investerare agera?

Kari Stadigh tidigare koncernchef för Sampo Group, Stadiumgrundarna Ulf och Bo Eklöf via bolag, Knil AB med VD Martin Julander, grundarna av AQ Group Per-Olof Andersson och Claes Mellgren, Pong Invest, med flera har åtagit sig att förvärva aktier i noteringserbjudandet för ett belopp om sammanlagt 100 Mkr.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden är försiktigt positiva till erbjudandet och ger därför en teckna-rekommendation till erbjudandet.

”Kinesiska aktier har bra nyckeltal. Att investera hos någon som förstår sig på att manövrera runt de politiska risker som lurar i Kina lockar. Om detta är Nordic Asia är svårt att säga. De har inget track record vi kan lita till i alla fall. Däremot är investeringsidén tydlig och särskiljer bolaget från de Kinafonder svenska placerare annars är hänvisade till och som mest påminner om index med sin obligatoriska topptrio TSCM, Tencent och Alibaba. Affärsvärlden är försiktigt positiva till Nordic Asia och anser att den som är intresserad av Kina kan investera”

Se även: IPO-intervju med vd på investmentbolaget Nordic Asia Investment Group

Nordic Asia Investment Group 1987 AB

Nordic Asia Investment Group är ett investmentbolag med fokus på den digitala konsument tillväxten i Kina.