Affärsvärlden avråder från Embellence Group-noteringen

Embellence Group har en house of brands-strategi inom premiuminteriör och gör nu en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker avråder från teckning.

Embellence Group har en house of brands-strategi inom premiuminteriör. Byggt på premiumtapeter så har gruppen sedan adderat heminredningstextil, kuddar och mattor genom att förvärva verksamheter. Klassiska Boråstapeter, som en gång i tiden var noterat på Alternativa, är grunden och sedan har man adderat Cole & Son, Wall&decò, Perswall och Pappelina. Befintliga aktier för 455 Mkr erbjuds in ett noteringserbjudande där Strand Kapitalförvaltning, Prior & Nilsson, FE Småbolag Sverige, Gerald Engström, Provobis och Nordic Cross Asset Management har åtagit sig att förvärva aktier för 210 Mkr. Noteras sedan på First North den 24 mars.

Affärsvärldens analytiker är dock inte övertygad och avråder investerare från att deltaga, vågar inte lita på att bolaget kommer göra tillräckligt bra förvärv.

”Det verkar vara ganska stort intresse från ankarinvesterare. Chanserna till en bra förvärvsresa står mot riskerna för att den dåliga organiska tillväxten långsiktigt pressar lönsamheten. Afv ser mest till det senare i detta läge. Bolaget har några till synes bra förvärv under bältet, men fortsatt framgång är inte givet. Rådet blir att inte teckna denna nyintroduktion”

Läs även:

Pharmiva IPO får neutral rekommendation av analytiker

Idun Industriers noteringserbjudande får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

Intervju med vd för SPAC:en ACQ Bure

Embellence Group AB

Embellence Group har en house of brands-strategi inom premiuminteriör. Byggt på premiumtapeter så har gruppen sedan adderat hemindredingstextil, kuddar och mattor. Embellence Group AB hette tidigare WA WallVision AB. WA WallVision AB hette tidigare ECO Boråstapeter AB.