Affärsvärlden avråder från att teckna Ngenics IPO

Energiteknikföretaget Ngenic gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger rådet att inte teckna.

Ngenic är ett energiteknikföretag som arbetar med digitalisering och effektivisering av energisystem. Ett stort fokus ligger på att styra användningen på ett smart sätt. Företaget gör nu en IPO på 60 miljoner kronor och noterar sig sedan på First North den 8 juni.

Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger 2 av 6 i betyg vilket innebär att rådet är att inte teckna. Affärsvärlden är skeptiska till efterfrågan på bolagets produkter och noterar att investerare inte tagit emot andra bolag i branschen vidare väl.

”Intrycket är att Ngenic har svårt att få riktigt fäste med sina Tune- och Track-produkter på konsumentmarknaden och att bolagets energi och vision läggs mycket på systemprodukten Gridtuner. Den är intressant men krävande för kunderna och har långa säljcyklar. En stor del av dagens intäktsbas är förvärvad. Kanske kan det nya produktutbudet och försäljningsavtalet med norska Tibber ge ny kraft? Viss regulatorisk medvind finns också. Affärsvärlden finner dock bolaget rätt diffusa kring hur de ska ta till vara på detta. Bolag inom elmarknaden har inte varit särskilt populära på börsen. I närtid har både Nilar och Dlab floppat med sina noteringar. Vi ser inga tydliga inslag i Ngenic som gör att vi vågar tro på ett annat öde för detta bolag”

Se även: Vd för Ngenic presenterar verksamheten för investerare

Ngenic AB

Ngenic är ett energiteknikföretag som arbetar med digitalisering och effektivisering av energisystem. Ett stort fokus ligger på att styra användningen på ett smart sätt.