6 bra aktier för 2023 enligt Dagens industri

Dagens Industri har plockat fram fyra aktier som är bra att köpa för 2023. Samt ytterligare två spac-aktier som bubblare.

Essity

Essity har en stark kvartalsrapport bakom sig som visar att bolaget är på god väg att helt och hållet kompensera för kostnadsökningarna med prisökningar. Aktien är nu mer omtyckt av analytiker än på länge.

Securitas

Securitas är en defensiv aktie som pressats av den utdragna emissionen. En stor andel av blankarna lämnat aktien.

Alimak

Rapporten uppvisade positiva tecken, bland annat orderingång och lönsamhet. En företrädesemission under kommande kvartal pressar aktien. Den görs för att återbetala brygglånet för Tractel-köpet.

Lindab

Ventilationsbolaget har gått från bubbelvärdering med ett P/E-tal på 25 till nuvarande 10. Drabbas av byggkonjunkturen, men prishöjningar, renoveringsmarknaden och en vilja på marknaden att satsa på energieffektivisering kompenserar.

Creaspac och ACQ Bure

Creaspac och ACQ Bure är spac-bolag, dvs noterade skal med kassor som väntar på att förvärva ett onoterat bolag. Kontanter är värdefullt i denna marknad och värderingarna på bolag har kommit ner.


Läs även:

NOTE är redo för 2023, köprekommendation för aktien

Jätterea på fastighetsbolaget som har fastigheter med framtiden för sig

Essity AB

Essity är ett hygienbolag som inkluderar SCA tidigare affärsområden Personliga hygienprodukter och Mjukpapper. Essity Aktiebolag hette tidigare SCA Hygiene AB.