6 aktuella noteringar av väldigt olika storlek

6 företag som är aktuella med en notering av sina aktier är Hilbert Group, Volvo Cars, Synsam, Preservium Property, Bricknode och Partytajm.

Hilbert Group – Verksamt inom kryptovalutor via ett flertal finansiella vertikaler; asset management, proprietary trading, aktieinvesteringar och data/analys. Noteras på First North den 27 oktober.

Volvo Cars – Den välkända biltillverkaren genomför just nu ett noteringserbjudande och ska sedan noteras på Nasdaq Stockholm den 29 oktober. Analytikernas åsikter är övervägande positiva.

Synsam – En ledande optikerkedja i Norden med ett brett erbjudande. Koncernen är verksam genom egenägda butiker, franchisebutiker och genom e-handelskanaler. Genomför just nu ett noteringserbjudande på ca 3 miljarder kronor bestående av befintliga aktier och noteras sedan på Nasdaq Stockholm den 29 oktober.

Preservium Property – Ett fastighetsbolag som äger Täby Vinkelhaken 2 och Huddinge Snickarboden 1, mer kända som Riksarkivet i Täby och Regionarkivet i Flemingsberg. Pareto Securities sköter ledningen av bolaget. En privat noteringsemission har genomförts. Noteras på Spotlight den 5 november.

Bricknode – Ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Gör nu en noteringsemission på 30 Mkr och noteras sedan på First North den 9 november.

Partytajm – Ett e-handelsföretag som säljer kalasprodukter. Bolaget har även tagit fram egna produkter som även säljs via återförsäljare. Ska notera sig på NGM Nordic SME under innevarande kvartal.

Läs även:

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till SHT:s noteringserbjudande

Tre aktuella emissioner i företag som ska noteras

PixelFox AB

PixelFox duttar för stunden runt bland lite e-handelstjänster. Men uppger att de även siktar på att bli ett ledande industribolag, hur det nu hänger samman med lite plugins till Shopify. PixelFox AB hette tidigare Partytajm International AB.